raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Istraživanja
  Intervju
Belgijski novinar veruje da ga proteruju iz Srbije zbog kritičkih tekstova

Belgijskog novinara Filipa Bertašona koji deset godina živi i radi u Srbiji, Bezbednosno-informativna agencija (BIA) pokušava da protera proglasivši ga, bez jasnog obražloženja, pretnjom po bezbednost zemlje. Bertašon veruje da ovde nije poželjan zbog kritičkog pisanja o situaciji u zemlji i vodi pravnu borbu da sa svojom porodicom ostane u Srbiji.

18.02.2018.
  Analiza
Medijska turneja „iscelitelja“ Alena Azarića

Lažni iscelitelj godinama je bio zvezda domaćih medija koji ga se sad, kada se našao pod istragom za nadrilekarstvo, redom odriču.

03.02.2018.
  Analiza
DW: Šta Štrahe nije rekao u Banjaluci

U Austriji se ne smiruje medijska prašina nakon što je Hajnc-Kristijan Štrahe, vicekancelar i šef desničarske Slobodarske partije, odlikovan na proslavi spornog Dana RS. O tome Austrijom kruži i nekoliko netačnih vesti, piše Dojče vele (DW).

19.01.2018.
  Video
Policijski inspektor: Dva vlasnika medija izbegla istragu

Nebojša Blagotić, policijski inspektor iz Niša je za 27 godina karijere u policiji imao niz velikih slučajeva. U septembru 2015. godine dobio je iznenadno rešenje o prevremenom penzionisanju od tadašnjeg direktora policije, Milorada Veljovića, i to samo dan nakon što je od beogradske policije tražio saslušanje vlasnika dve poznate medijske kuće iz Beograda. „Pitali ste me ko su.. Ne mogu da kažem imena, ali za jednog od njih znam da je dobar prijatelj Aleksandra Vučića i za njegov list se kaže da je službeno glasilo SNS-a. Drugi je vlasnik medija koji često menja stranu“, rekao je Blagotić u razgovoru za KRIK. Blagotić govori i o tome zašto misli da je penzionisan ranije, o curenju podataka iz istraga i vezama političkih funkcionera, biznisa i istražnih organa. Razgovarala Vesna Radojević

29.12.2017.
  Analiza
Milioni za RTV Pančevo zaobilaznim putem

Na nedavno završenom pančevačkom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata, jedno od iznenađenja je da novac nije dobila televizija Pančevo sa izrazito pro-vladinom uređivačkom politikom.

14.12.2017.
  Analiza
Omiljenom analitičaru tabloida u Belgiji se sudi za ubistvo

Teško da prođe nedelju dana a da se u srpskim medijima ne pojavi izjava, mišljenje ili kolumna Božidara Spasića, penzionisanog šefa specijalnog tima Službe državne bezbednosti. Novinari koji ga predstavljaju kao eksperta, međutim, propuštaju da svojim čitaocima spomenu da se Spasiću u Belgiji sudi za naručivanje političkog ubistva.

12.12.2017.
  naredni članci
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: