raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Neutemeljeno
  Klikbejt
Izvorni članak je objavljen 07.11.2018. (Blic)
Blicov čudesni štediša troši tri hiljade dinara mesečno, a za dve godine nije ostario ni dana
08.11.2018.    Vesna Radojević    Foto: Pixabay / martaposemuckel
Za dve godine u životu jednog Beograđanina, prema dnevnom listu Blic, ništa se nije promenilo. I dalje ima 31 godinu, i dalje radi u građevinskoj firmi za platu od 42 hiljade dinara i uspeva da na različite načine uštedi 1000 evra u tri meseca. Naime, nepažnjom ili potpunim nemarom prema čitaocima, na sajtu Blica juče se našao „reciklirani“ tekst iz 2016. godine o Beograđaninu i njegovim savetima čitaocima kako da uštede 1000 evra u tri meseca sa znatno nižim primanjima.Šta je razlog ponavljanja ovog teksta u kome se ne navodi ime i prezime navodnog Beograđanina, nismo uspeli da saznamo jer na pitanja Raskrikavanja o ovom slučaju redakcija Blica nije odgovorila.

Ipak, prema Blicovoj računici, ovaj Beograđanin troši svega 3.000 dinara mesečno, jer od plate koja iznosi 42.000 dinara uspeva da uštedi oko 39.000 dinara (330 evra).

Zbog toga što je navodni Beograđanin kazao da ušteda od 1.000 evra ne bi bila moguća bez podrške roditelja kod kojih često ide na ručak, kao i da stan u kom živi sa devojkom plaća ona, tekst koji je izašao još 2016. izazvao je veliki broj, uglavnom negativnih komentara.

Blic je to iskoristio pa je u januaru 2017. priča nastavljena. Blic i drugi mediji poput Kurira i portala Srbija danas objavili su tada romantični klikbejt tekst o devojci ovog istog Beograđanina koja kaže da nema problem da štedi sa momkom.

   Printscreen Srbijadanas.com


Na društvenim mrežama podsetili su na sličan tekst jedne Beograđanke koja je uspela da uštedi 150 hiljada godišnje uz platu od 30 hiljada.

   


Inače, tekstova o načinima da se uštedi ima mnogo na internetu. Ukoliko pretražite članke na engleskom, možete videti da se mnogo njih u velikoj meri preklapa sa savetima „Beograđana“ iz tekstova iznad.
  Vest
Više od 600 hiljada evra iz budžeta Beograda prorežimskim medijima i nepoznatim firmama
Od 81 milion dinara (oko 700.000 evra) koliko je Grad Beograd dodelio na ovogodišnjem medijskom kon...
  Cenzura
Kurir skinuo kritički tekst o Goranu Vesiću
Prošlonedeljni Kurirov tekst sa fotografijama o tome kako je izgledao Beograd posle velikog nevreme...
  Analiza
Upis u privatne vrtiće: Grad promenio pravila igre, roditelji u problemu
Kada je bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali 2015. najavio da će Grad subvencionisati upis m...
štednja
klikbejt
Beograd
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: