raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Igor Žeželj zvanično novi vlasnik Kurira
10.01.2019.    Raskrikavanje / UNS    Foto: Pixabay/ congerdesign
Novi vlasnik Kurira, 12 portala i još 14 štampanih izdanja, umesto Aleksandra Rodića je Igor Žeželj, vlasnik i direktor firme Wireless media, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).
Kako UNS piše, odluka o promeni vlasništva objavljena je 4. januara na sajtu Agencije za privredne registre (APR). Umesto Rodića kao novi vlasnici upisani su Žeželj i Privredno društvo za pružanje telekomunikacionih usluga „Mondo INC“.

Za sada nije poznato kolika je bila cena ove transakcije.

Prema podacima Agencije za privredne registre iza kompanije „Mondo INC“ stoji nekoliko kompanija čiji je vlasnik Igor Žeželj.

Podsetimo, pre nekoliko meseci BIRN je pisao da je „Adria Media Group“ (AMG), izdavač dnevnog lista Kurir, postigla dogovor o strateškom partnerstvu sa preduzećem „Wireless media“ i portalom Mondo, koji je u vlasništvu državnog preduzeća Telekom Srbija,

Portal Mondo osnovao je Telekom, a Predrag Vujić, glavni i odgovorni urednik Monda, potvrdio je nedavno BIRN-u da je Telekom Srbija i dalje vlasnik portala.

U vlasništu AMG-a, kako stoji na njegovom portalu su listovi Kurir, Gllosy, Lena i Financial times, Men’s health, Cosmopolitan, Elle, Sensa, Nacionalna geografija Srbija, Lepa&Srećna, Winter, Summer, Asfalt, Cosmo Campus i Newasweek, kao i portali elle.rs, yumama.com, kurir.rs, nationalgeographic.rs, menshealth.rs, cosmopolitan.rs, lovesensa.rs, stvarukusa.rs, lepaisrecna.rs, still, glossy.rs i espresso.rs.
  Vest
Tanjug dobio javnu opomenu zbog povrede autorskih prava
Tanjug je prekršio Kodeks novinara Srbije jer je bez navođenja izvora preneo informaciju objavljen...
  Vest
Kolubarske: Sumnja da gradonačelnik Valjeva „namešta“ konkurs za informisanje
Pre nekoliko dana Grad Valjevo raspisao je javnu nabavku za „usluge informisanja javnosti“ u vre...
  Vest
Radiju i televiziji Homolje 4 miliona dinara od opštine Žagubica
Na konkursu za sufinansiranje medija, opština Žagubica je ove, kao i prethodnih nekoliko godina bu...
mediji
Kurir
Wireless media
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: