raskrikavanje
PROJEKAT PORTALA KRIK
  Rizični mediji
  Istraživanja
  Vesti
  Najnovije
  Vest
Vučić: Predložiću Vladi da policijski čas traje 12 sati
21.03.2020.    Bojana Jovanović    Foto: Printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je na konferenciji za novinare da će predložiti Vladi produženje policijskog časa - odnosno da od sutra zabrana izlaska napolje traje od pet popodne do pet časova ujutru.
Vučić je kazao da je danas najteži dan za Srbiju jer je 36 osoba zvanično zaraženo koronavirusom, pa se broj zaraženih popeo na 171.

„Taj broj će biti sve veći iz dana u dan ukoliko mi svoje ponašanje ne promenimo”, rekao je Vučić.

On će, kako je rekao, zbog toga Vladi večeras da predloži nove teške mere za sprečavanje širenja koronavirusa.

„Da policijski sat od sutra ne traje od 20 do pet ujutru, već od 17 do pet ujutru. Da 12 sati bude policijski sat, odnosno zabrana kretanja”, rekao je i dodao da za to ima saglasnost svih lekar.

„Ovo ne radimo zato što je nekome potrebno da neko tri sata sedi više u kući, već da nam je potrebno da bismo mogli da preživimo.”

Vučić je rekao i da ukoliko ovo ne bude dovoljno, policijski čas će biti još duži, a kretanje dozvoljeno samo od sedam ujutru do jedan popodne.

„Ne terajte nas da uvodimo policijski sat 24 sata dnevno. I šta me briga što to niko drugi na svetu nije uveo. Ja ću da uvedem. Jer hoću da zaštitim živote ljudi.”

Kazao je i da je od 5. marta u Srbiju ušlo 318.000 ljudi, među kojima ima i onih koji su došli iz karantina, ali i onih koji su znali da su zaraženi koronavirusom i da zbog toga ne čudi povećanje broja zaraženih u Srbiji.

Vučić je rekao i da su on i Vlada uspeli da obezbede veliki broj respiratora, što je veoma bitno jer jedan respirator znači tri života, kako je objasnio.

Trenutno je, kako je rekao, 11 ili 12 osoba na respiratorima, odnosno u teškom stanju. Među njima su muškarac koji ima amputiranu nogu i baka stara 92 godine.

Vučić je kazao i da je 59-ogodišnji muškarac, prva žrtva koronavirusa u Srbiji, imao više hroničnih bolesti.

Naveo je da će za sve građane biti obezbeđene zaštitne maske za lice, a sledeće nedelje će početi proizvodnja alkohola, kao i drugih dezinfekcionih sredstava.

Vučić je apelovao na građane da ostanu kod kuće i bez preke potrebe ne izlaze napolje. Naročito je pozvao starije od 65 godina koji, iako sutra ujutru imaju dozvolu da izađu i odu do prodavnice, to ne čine jer predstavljaju najugroženiju kategoriju.
  Vest
Medicinare zbunio zaključak Kriznog štaba: otkaz svakom ko odbije da pređe u COVID centar
Medicinskim radnicima širom Srbije stigao je zaključak Kriznog štaba od 23. juna po kome svaki zd...
  Vest
Otežano testiranje na koronavirus na lični zahtev
Nemate simptome, ali želite da proverite da li ste pozitivni na novi virus korona? Naoružajte se s...
  Vest
SZO opovrgava mitove: Najveći broj ljudi se izleči od korone
Maske ne bi trebalo nositi tokom vežbanja i fizičkih aktivnosti, male su šanse da se virus prenos...
Koronavirus
Beograd
Srbija
Vlada Srbije
O nama
raskrikavanje@krik.rs
011 244 19 66
Raskrikavanje na društvenim mrežama: